Kommodorin terveiset

Hyvät venekerhon jäsenet!

Talvi on jo pitkällä ja kelien vaihtelu jatkuu. Säät ovat antaneet välillä ymmärtää, että talvenselkä olisi jo taittunut, mutta taitaa se kova talvi vielä odottaa tuloaan, ainakin perinteiset Helmikuun pakkaset. Tuleva purjehduskausi jo kuitenkin siintää mielessä.

Vastaanottaessani venekerhon kommodorin tehtäviä, haluan kiittää edeltävää kommodoria Markus Kivelää ja muita yhdistyksen luottamustehtävissä toimineita, hyvin tehdystä ja pyyteettömästä työstä yhdistyksen ja jäsenten hyväksi. Veneitä on nostettu ja laskettu, laituritalkoita pidetty ja asiat ovat sujuneet mutkattomasti.

Yhdistykseemme kuuluu n. 140 jäsentä joten olemme suhteellisen suuri yhdistys. Yhdistyksen talous on vakaalla pohjalla ja olemme kyenneetkin pitämään jäsenistöltä perittävät maksut varsin kohtuullisella tasolla. Tosin maailma muuttuu nopeasti ja esim. pienveneiden nostot ja laskut, joihin tarvitaan työkonetta, ovat muuttuneet yhdistykselle maksullisiksi. Hallitus seuraakin tiiviisti toiminnan kustannusrakenteen muutoksia ja tarvittaessa tuo syyskokoukselle uusia esityksiä. Syyskokouksessa jäsenistö päätti ottaa käyttöön 20€ suuruisen katsastusmaksun joka kerätään muiden jäsenmaksujen tapaan veneen laiturimaksujen yhteydessä. Maksulla katetaan katsastustoiminnasta aiheutuvia kuluja sekä sitoutetaan veneiden omistajat katsastamaan veneensä.

Vuoden 2017 toimintasuunnitelma noudattaa hyvin paljon edellisvuosien toimintasuunnitelmia. Pyrimme järjestämään retkiä, talkoita ja veneilyturvallisuuteen liittyvää infoa. Unohtamatta jäsenten veneilyturvallisuuteen liittyviä katsastuksia.

Yhdistyksen toiminta ei kuitenkaan voi pyöriä pelkästään hallituksen luottamushenkilöiden toimeliaisuuden varassa. Itse olen havainnut, että välillä tuntuu yhdistystoiminnassa unohtuvan se varsinainen johtoajatus eli yhdessä, yhteisen harrastuksen eteen toimiminen. Olemmeko ryhtyneet pitämään yhdistystä liikeyrityksenä, jolta jäsensuorituksilla ostetaan veneilyyn liittyviä palveluja?

Mielestäni tämä ei ole yhdistystoiminnan ajatus. vaan, yhdessä toimiminen.

Haluankin peräänkuuluttaa yhdistyksen jäseniltä vahvaa sitoutumista yhdistykseen ja yhdistyksen toimintaan. Osallistutaan joukolla talkoisiin, nostetaan, lasketaan veneitä yhdessä ja ennen kaikkea autetaan porukalla kanssaveneilijöitämme. Kuulummehan kaikki vapaaehtoisesti omaan yhdistykseemme. Tuokaa siis rohkeasti toimintaehdotuksia ja toiveitanne julki niin allekirjoittaneelle kuin muille hallituksen jäsenille.

Sataman turvallisuus on puhuttanut viime syksynä jäsenistöä. Laitureille on yritetty jopa tunkeutua aisaa pitkin ja pyritty porttien yli. Nämä yritykset on kuitenkin saatu torjuttua valppaiden jäsenten toiminnalla. Emme elä enää lintukodossa. Saaren vierailijamäärät kasvavat vuosivuodelta ja sitä mukaa myös epätoivotun tapahtuman, varkauden ja ilkivallan toteutumisen todennäköisyys kasvaa. Hallitus onkin viimevuonna tehnyt päätöksen selvittää mahdollisuudet videovalvonnan

hankkimiseksi satamaan. On kuitenkin muistettava, ettei videovalvonnalla saavuteta kuin pieni ennaltaehkäisevä vaikutus. Toivottavasti emme joudu tilanteeseen, jossa satamaan on järjestettävä jäsenvartiointi, mantereen satamien tapaan.

Toivotan omasta ja hallituksen puolesta mukavaa alkuvuotta ja purjehduskauden odotusta. Veneilykuumeeseen on hyvä hakea lääkettä vierailemalla Helmikuussa järjestettävillä venemessuilla. Veneelläkin on hyvä käydä säännöllisesti katsomassa, että asiat ovat kunnossa talvisäilytyksen aikana.

Terveisin

Pekka Ritonen, kommodori

Yhdistyksen hallitus 2017 Kommodori: Pekka Ritonen, Puh: 044 9538758 pekka.ritonen@dasys.fi Varakommodori: Tommi Ranta, Puh: 041 5409754, tommi.ranta@viapori.fi Sihteeri: Jermu Koivukoski, Puh: 050 505 673431, jermu koivukoski@viapori.fi Telakkamestari: Tapio Korvensola, Puh: 0415321307 , tapio.korvensola@suomenlinna.fi Telakkamestari: Tapio Lindström, Puh: 040 059 4466, tapio.lindstrom@suomenlinna.fi Telakkamestari: Tero Tankka, Puh: 040 532 1795, tero.tankka@viapori.fi Satamakapteeni: Jesse Jokinen, Puh: 050 300 2256, jessejoki@gmail.com Ympäristövastaava: Jukka Linder, Puh: 040 722 5421, jukka.linder@hel.fi Tulityövastaava: Mikko Huhtanen, Puh: 040 548 5148, mikko.huhtanen@wippies.fi Rahastonhoitaja: Mia Hanhivaara, Puh: 040 5524047, mia.hanhivaara@viapori.fi

Tietoa venepaikkajaosta vuonna 2017 Venepaikoille sopivien veneiden rajoituksia: Poiju: Pituus max 9,5m / Paino max 8t / Syväys max 1,5m (Painavien ja syväystä omaavien veneiden paikkoja on rajoitetusti.) Aisa: Pituus max 6m / Paino max 800kg / Syväys max 70cm

Venepaikat jaetaan vuonna 2017 Maaliskuun 15. päivään mennessä. Tämän jälkeen paikkoja voidaan jakaa, mikäli tyhjiä on jäänyt. Laituripaikkajaon päättää hallitus.

Laituripaikkoja ei varata automaattisesti, vaan jokaisen tarvitsijan on ilmoitettava

paikkatarpeensa Helmikuun 28. pvään mennessä sähköpostilla osoitteeseen slvk@viapori.fi, otsikolla Venepaikka/ Sukunimi. Ilmoitukseen tulee kirjata tarve, veneen pituus ja leveystiedot ja omistajan puhelinnumero

TULEVAA TOIMINTAA

VHF-kurssi ja tutkinto SuPs on järjestämässä yhdessä Ficoran kanssa VHF-kurssin. Toteutus tapahtuu kevään aikana. Järjestäminen riippuu osallistujamäärästä ja siitä mahtuuko kurssille. Kurssi kestää yhden päivän joka sijoittuu todennäköisesti lauantaille, Kurssi on ilmainen. Päivän päätteeksi järjestetään tutkintotilaisuus, jonka hyväksytysti suorittanut saa radionhoitajan lupakirjan. Itse opetustilaisuus on maksuton, mutta tutkintoon osallistuminen maksaa noin 90€. Jos olet kiinnostunut ko. pätevyyden saavuttamisesta, niin ilmoita halukkuutesi mitä pikimmin, kuitenkin 15.2 mennessä sähköpostiin slvk@viapori.fi , otsikoksi VHF-kurssi. Kyseessä on siis alustava kartoitus halukkuuksista, jonka perusteella määritetään osallistumismahdollisuudet. Toki tutkintoon voi käydä osallistumassa omatoimisestikin. Lue lisää Figoran sivuilta https://www.viestintavirasto.fi/taajuudet/radioluvat/veneilijatjamerenkulku/patevyystutkinnotjatodistu ksetveneilijoille.html

Kevätkokous

Yhdistyksen kevätkokous pidetään Keskiviikkona 29.03.2017 klo 18.30. Paikka tarkentuu myöhemmin erillisessä kokouskutsussa. Laitathan sen jo kalenteriisi.

T. Hallitus